Linfedema tratamiento Barcelona Limfoclinic

La importància de la fisioteràpia per el linfedema

¿Què és el linfedema? 

El limfedema és una malaltia que, a dia d’avui, no té cura, però gràcies a la fisioteràpia podem alleugerir  enormement els seus símptomes. Aquesta patologia, extremadament limitant, suposa un mal funcionament del sistema limfàtic que produeix inflor en diversos o algun membre del cos, normalment braços o cames, encara que pot aparèixer en altres zones.

El limfedema és una patologia que afecta aproximadamente a més d´un milió de persones a espanya, i que pateixen el 30% de les pacients de cancer de mama

 

¿Com ajuda la fisioteràpia?

Avui en dia, cada vegada hi ha més professionals formats per al tractament del limfedema com passa a Limfoclinic, on els fisioterapeutes poden reduir en gran mesura el volum del limfedema, en alguns casos poden normalitzar l’edema fins al 100% en pocs dies. Posteriorment el pacient haurà de portar les mesures de contenció corresponents, les revisions que necessiti i els canvis d’hàbit que aconsellin per mantenir el limfedema el més controlat possible.

 

método Godoy para combatir el Linfedema

¿quins tractaments són els més efectius?

A l’actualitat existeixen molts mètodes, i tots són realment efectius. A Limfoclinic ens basem en el Mètode Godoy per ser el que millors resultats obté en poc temps.

 

A Limfoclinic recomanem sempre seguir les indicacions del fisioterapeuta, però el pacient de limfedema ha d’estar sempre assessorat i conduït per un professional expert en patologies limfàtiques; no només per millorar, sinó també per impedir que el limfedema empitjori. No tots els professionals de fisioteràpia estan formats per poder entendre i tractar adequadament aquesta malaltia, per la qual cosa sempre és aconsellable acudir a un expert amb formació en aquest complex sistema del cos humà, com és el Limfàtic.

 

Limfoclinic, el teu centre de referència a Barcelona per el tractament del limfedema.